El Raïm Inquiet


Cristina Caupena. Elisenda Guiu.
El Raïm Inquiet explica la història d’un gotim de raïm impacient i eixerit que té moltes ganes de ser vi. Al llarg d’un intens viatge en què anirà visquent diverses transformacions, els lectors i lectores aprendran el procés d’elaboració del vi alhora que s’endinsaran en l’aventura del protagonista. 

El conte també inclou algunes curiositats i vocabulari sobre la verema, així com dites, frases fetes i emzbarbussaments relacionats amb el raïm o el vi.
Les autores:
Cristina Caupena treballa en una escola amb nens petits. La seva gran passió pel dibuix i per altres arts plàstiques, i pels mons imaginaris dels infants, l’ha portat per diversos camins. Ha realitzat pintura sobre roba i murals, i també ha creat titelles adaptades a personatges de contes, com Els Follets sabaters. Com a il·lustradora, La Fada Xiela és el primer projecte publicat.
Elisenda Guiu, nascuda a Barcelona el 1974, està vinculada per arrels familiars a Porrera, al Priorat, terra de vi per excel·lència. Actualment viu al Maresme, molt a prop d’Alella, una altra població dedicada també a la producció de vi. No és casualitat, doncs, que es declari una apassionada d’aquest món i que s’animés a escriure un conte que en parlés. Formada en Humanitats i llicenciada en Periodisme a la Universitat Pompeu Fabra, la seva experiència en l’escriptura infantil ve de lluny, ja que des de fa deu anys treballa de guionista per a un programa de televisió dirigit als més petits. També ha escrit per a nens i nenes en altres àmbits, com algunes cançons i espectacles de titelles, i ha fet altres incursions editorials com la col·lecció “Les eines parlen”, dedicada a les noves tecnologies. Actualment compagina els guions televisius amb altres projectes literaris, com el conte d’El raïm inquiet.
Fitxa:
44 pàgines. Enquadernació: Rústica. Format: 21 x 21. Tintes: Color. Preu 14 €

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada